keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kesän ensimmäiset harjoitukset

Kesäkuun esitysten peruuntumisesta huolimatta harjoituskausi käynnistyi aiempien suunnitelmien mukaan. Tällä viikolla veljekset ovat kokoontuneet Nurmijärven Yhteiskoululle käymään tekstiä läpi - ja hyvinhän se on kaikilla vielä muistissa! Ensimmäisissä harjoituksissa ohjaajamme Kai Antero Lehtinen pahoitteli omasta puolestaan tilannetta esitysten peruuntumisen ja katoksen suhteen, mutta korosti, että tästä on nyt päästävä yli, koska asialle emme mitään mahda. Siispä jälleen "sanaa päähän vaikka halkonuijalla!" Pääasialliset harjoitukset ajoittuvat vasta elokuulle juuri ennen esityksiä, jolloin vietämme muutaman hyvin tehokkaan ja intensiivisen päivän Taaborinvuorella.
Mitään suuria muutoksia näytelmään ei liene tulossa käytettävissä olevan ajan vuoksi. Jokainen näyttelijä pääseekin itse syventämään rooliaan kuka mitenkin, pohtimalla mm. sitä, miksi roolihahmo tekee tai sanoo juuri niin kuin sanoo. Pieniä muutoksia tulee lähinnä teknisistä syistä, esimerkiksi mistä kukin tulee lavalle milloinkin, jos katoksen takia viime kesäistä reittiä ei pääsekään kulkemaan.
Juhannuksen jälkeen on ensimmäiset harjoitukset koko porukan kanssa Yhteiskoululla. Katsotaan, keitä on paikalla tänä vuonna ja niin edelleen. Ja tsempataan toisiamme elokuuta varten - tämä porukka ei tosiaan lannistu tällaisista vastoinkäymisistä, vaan päinvastoin pyrkii entistä hienompiin esityksiin (toivottavasti mahdollisimman suurelle yleisölle)!

Nyt hauskaa juhannusta kaikille, palataan asiaan ensi viikolla!

PS. Koska esityksiä on nyt vähemmän kuin alunperin suunniteltiin, kannattaa hankkia liput elokuulle mahdollisimman pian ennen kuin ne viedään käsistä! (Liput NetTicketistä.)

Ei kommentteja: