lauantai 5. maaliskuuta 2011

"Tästä tulee sellainen, että tämä kannattaa tehdä."

Tekstiä käytiin lauantaina läpi yhdessä ensimmäistä kertaa.
Terveisiä Seitsemän veljeksen ensimmäisistä harjoituksista Lukkarin koululta! Oli hauskaa tavata koko porukka yhdessä ja nähdä minkälaisella kokoonpanolla kevät ja kesä vietetään. Ennen harjoituksia pidettiin palaveri tuotantotiimin kanssa - keskustelua käytiin niin puvustuksen, kampausten, maskeerauksen kuin lavastuksenkin osalta.

Veljesten esittely (vas.): Juhani, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero. Tuomas ei päässyt paikalle.

Harjoitusten aluksi ohjaaja Lehtinen toivotti väen tervetulleeksi ja kertoili hieman siitä, mitä kaikkea veljesten päänmenoksi on kenties tulossa. Kohtaukset tulevat rakentumaan harjoitusten edetessä, työskentelytapa on tuttu Nummisuutareissa mukana olleille. Seitsemästä veljeksestä tulee ohjaajan mukaan "sielunmaisemaltaan perinteinen", mutta mukaan saadaan myös uusia elementtejä - mm. "elokuvallista ja näyttämöä sekoitetaan". Lopuksi ohjaaja ohjeisti tulevaa kesää varten sekä näyttelijöitä että muuta tuotantoväkeä: "Pidetään samalla lystiä, mutta niin että jokainen hoitaa oman tonttinsa eli sen, mitä itselle kuuluu." Tämä ensimmäinen tapaaminen jo antoi viitteitä siitä, että varsin hauska kesä on tiedossa!

Tekstiä seuraamassa (vas.) Männistön muori, puvustaja Marjaana, Männistön Venla, Kolistimen ukko sekä toiminnanjohtajamme Hannu. Oikeassa reunassa Toukolan väen edustaja.
Seuraavaksi puvustaja otti mittoja näyttelijöistä ja sitten päästiinkin tekstin kimppuun. Tällä hetkellä käsikirjoitus on satasivuinen ja lukuharjoitukset kestivätkin iltaan asti. Teksti tulee kyllä reilusti lyhenemään, rauhoiteltiin näyttelijöitä (ja tämä lohduttaa myös allekirjoittanutta kuiskaajan tehtävässään!). Tämä vaihe produktiossa on mielenkiintoinen, kun käsikirjoituksen repliikit "saavat äänet".

Tekstiin tutustumista pöytien ääressä.
Lopuksi tiedotettakoon kaikille lukijoille vielä, että toukolaisia ja huutokauppaväkeä tarvitaan yhä! Kaikenikäiset ja etenkin miespuoliset ovat erittäin tervetulleita mukaan iloiseen joukkoomme. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Irjalle: irjaratto@gmail.com.

Harjoitukset jatkuvat puheroolien osalta tämän kuun lopussa, muiden osalta myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Palaamme täällä asiaan siis varsinaisen harjoitusjakson alkaessa!
Veljekset (ja a-p-c -kirjat?).

Ei kommentteja: