keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Ensimmäiset lukuharjoitukset


"Miksi Juhani oikeastaan sanoo tässä näin?"

Seitsemän veljeksen harjoituskausi on käynnistynyt lukuharjoituksilla. Tänään kokoontuivat kaikki seitsemän veljestä, ohjaaja ja hänen assistenttinsa sekä minä, kuiskaaja. Paikalla kävivät myös Männistön Venla ja kampaajamme. Ensin kävimme läpi käsikirjoituksen kynien kanssa - joitain repliikkejä poistettiin ohjaajan ohjeiden mukaisesti (ja silti käsikirjoitus on vielä tällä hetkellä hurjan pitkä). 

Kahvitauon jälkeen tekstiä alettiin lukea alusta asti. Tarkoituksena oli "maistella tekstiä", yrittää ymmärtää mitä kukin henkilö milläkin repliikillä tarkoittaa ja miksi henkilö sanoo tai ajattelee niin kuin tekstissä sanotaan. Paljon keskusteltiin myös veljesten välisistä suhteista.

Paljon esityksestä on tällä hetkellä ohjaajan mielessä, se paljastuu näyttelijöillekin vasta produktion edetessä. Kohtausten väliset (ja niiden sisäiset) leikkaukset tilanteesta toiseen esimerkiksi - niitä emme näe varmaankaan ainakaan ennen Taaborille siirtymistä. Sinne siirtyminen puolestaan riippuu lumitilanteesta: mäelle menemme harjoittelemaan heti kun sää sen sallii.

Tällä hetkellä siis harjoitellaan ahkerasti repliikkejä ja yritetään päästä pintaa syvemmälle. Harjoituksia alkaa olla 1-3 kertaa viikossa, aluksi pelkillä veljeksillä, myöhemmin muilla, joilla on repliikit ja viimein keväämmällä myös mm. suurella huutokauppaväellä. Tiedotukset asianosaisille hoidetaan pääasiassa sähköisesti, tarkkailkaa siis sähköpostejanne!

Lopuksi muistutus Kivi-juhlien jäsenille: kevätkokous järjestetään Nurmijärven Lukkarin koululla tiistaina 12.4. klo 19. Tervetuloa! Mikäli jäseneksi liittyminen kiinnostaa, ota yhteys sähköpostitse: toimisto@kivijuhlat.fi .

Ei kommentteja: