tiistai 23. lokakuuta 2012

I työpaja

Samuli Reunanen (oik.) ja Iiro Ollila kertovat suunnitelmistaan.
Joukko harrastajanäyttelijöitä kokoontui maanantaina 22.10. Nurmijärven yhteiskoulun saliin. Kyseessä oli Kivi-juhlien ensi kesän produktion ensimmäisestä tapaamisesta, työpajasta. Työpajan tarkoituksena oli saada ensikontakti näyttelijöiden, ohjaajan ja säveltäjän välillä ja niinpä ilta koostui erilaisista improvisaatioharjoitteista.

Kesällä 2013 Kivi-juhlat esittää Veijo Meren teokseen Aleksis Stenvallin elämä pohjautuvan näytelmän Aleksis Kivi, ohjaajana toimii Samuli Reunanen ja musiikin säveltää Iiro Ollila. Teatterikorkeakoulun käynyt parivaljakko on tehnyt töitä yhdessä ennenkin. ”Minulla on harrastajateatteritausta. Olen myös työstänyt Kiven tekstejä ennenkin – ohjasin esimerkiksi Nummisuutarit Kajaanissa kymmenen vuotta sitten”, Reunanen kertoo. Reunasen käsialaa oli myös Teatteri Jurkan näytelmä Kivi, joka nähtiin viime uudenvuodenaattona Nurmijärvelläkin.
Ohjaaja opastaa näyttelijöitä.
Taaborinvuori on miehille omien sanojensa mukaan pyhä paikka. ”Motivaatio-ongelmia ei todellakaan ole”, ohjaaja toteaa. Reunanen ja Ollila tulevat mielellään ”tuomaan Taaborin maisemiin Kiven juoksua”. Ollila säveltää musiikit Kiven teksteihin juuri tätä produktiota varten.
Säveltäjä ohjaa lauluharjoitetta porukalle.
”Porukka vaikuttaa siihen, millainen näytelmästä muodostuu, vielä on aikaista sanoa tarkemmin”, Ollila toteaa. Hän haluaakin tutustua rauhassa näyttelijöihin useamman työpajan avulla, ja tästä syystä työpajoihin osallistuminen olisi suotavaa. Työpajoja järjestetään syksyn ja talven aikana muutamia, tiiviimpi harjoituskausi käynnistynee vapun jälkeen. Esitykset ajoittuvat kahteen osaan: kesäkuulle ja elokuulle. Maanantain työpajassa ohjaaja ja säveltäjä toivoivat, että vieläkin useampi harrastajanäyttelijä osallistuisi produktioon. Mukaan tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä sekä näyttelijöiksi että kuorolaisiksi, ikään, sukupuoleen tai teatteritaustaan katsomatta!

 
Seuraavat työpajat:
tiistai 6.11. klo 18-21.30
torstai 8.11. klo 18-21.30
Nurmijärven Yhteiskoululla, Pratikankuja 8.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja: