sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kurraa, huutokauppaväkeä ja puvustusta


Harjoitukset jatkuivat tämän viikon osalta kaksilla harjoituksilla. Ohjaajan (ja kuiskaajan!) suurimpana toiveena tällä hetkellä tuntuu olevan, että veljekset oppisivat repliikkinsä mahdollisimman pian ja plareista päästäisiin pian eroon. Silloin päästäisiin harjoittelemaan kunnolla - harjoituksia kun ei toistaiseksi ole ollut ainakaan liikaa. Siksi veljesten esittäjät sopivatkin ensi viikolle joitakin lisäharjoituksia nimenomaan tekstin oppimista varten. Muuten ensi viikolla vielä mennään yksillä harjoituksilla, mutta sitten niitä alkaakin olla ohjelmassa useampia viikossa. Vielä mennään ensimmäisiä kertoja kohtauksia läpi, eiköhän se tekstikin jää päähän kun kohtauksia kerrataan kerta toisensa jälkeen.
Torstaina kävimme läpi mm. yhdeksättä lukua, jossa veljekset (Hiidenkiveltä selvittyään) päättävät alkaa pelata kurraa.


"Niin haastellen he päättivät viimein atriansa ja läksivät rakentamaan kiekkotarhaa. Sen raivasivat he juoksemaan halki ahon ja vielä matkan pitkin nummen kamaraa ahon itäisellä puolella. Ja muutaman tunnin päästä seisoivat he jaettuina kahteen joukkoon: Juhani, Simeoni ja Timo toisella puolella, mutta toisella Tuomas, Aapo ja Eero. Alkoi kiekko lennellä heidän välillänsä, ja kauas kajahteli tienoo, koska kanget iskelivät vasten visasta pyörää, joka huminalla juoksi edestakaisin." (Kivi: Seitsemän veljestä)


Kurraa pelataan siis "huitomalla puukiekkoa puisilla kepeillä", näin yksinkertaistettuna.

Veljeksistä alkaa jo löytyä erilaisia luonteenpiirteitä. Harjoituksissa syntyy oivalluksia "täähän on selkeesti tässä asiassa ton puolella", veljesten väliset suhteet alkavat pikkuhiljaa hahmottua.




Perjantaina esittäytymässä kävi myös huutokauppaväki! Meitä on jo monta, mutta mukaan mahtuu edelleen. Etenkin aikuisia kaivattaisiin lisää, nuorta väkeä onkin jo kiitettävästi. (Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Irjaan: irjaratto@gmail.com)


Niinikään perjantaina saatiin esimakua myös veljesten vaatetuksesta! Puvustaja Marjaana toi sovitettavaksi veljesten roolivaatteita ja ohjaajan kanssa katsottiin, tarvitseeko niihin tehdä muutoksia ja mitä vielä puuttuu. Samalla tietysti katsottiin kenen hihat vaativat pidennystä ja niin edelleen. Hienot asut, täytyy myöntää!



Seitsemän veljestä etenee vauhdilla! Kaikki tuntuvat olevan mukana innostunein mielin ja luottavaisina siitä, että tästä tulee hyvä! (Tähän sopii tietysti muistutus kaikille, että lippuja kannattaa hankkia ajoissa! Kivi-juhlien nettisivuilta löytyy ohjeet ja tarkempi info. Tervetuloa jo näin etukäteen!)

Ei kommentteja: